Saledaks pulbriga? 20 Sep

Foto: www.fotoakuten.se

Foto: www.fotoakuten.se

Kas õhtusöögist loobumine teeb saledaks? Kas erinevad toidupulbrid on head või peaks vältima süsivesikuid? Kas leib teeb paksuks või hoopis leivakate?

Paljud arvavad, et kui jätavad söögikordi vahele, muutuvad nad peenikeseks, kuigi tegelikult peaksid tegema hoopis vastupidi. Paljud kasutavad ka hoopis pulbreid toidukorra asendajana. Inimeste võimetuselt ise kaalust alla võtta teenivad tootjad suuri kasumeid. Kuid süües toidu asemel pulbrit elad tegelikult fiktiivset elu, sest sa ei muuda ju midagi oma harjumustes pikaajaliselt, seepärast vana juurde tagasi naastes kaal hoopis tõuseb, sest keha proovib näljaajast tagasi normaalsesse ennast harjutada.

Samuti on vale arvamus, et leib teeb paksuks. Ülekilosid lisavad pigem erinevad leivakatted, kui need on ebatervislikud või neid on liiga palju. Tark oleks vältida ka erinevate toiduainete kõrvale jätmist oma toidusedelist, sest inimese heaks enesetundeks on vaja tasakaalu ning kõik süsivesikud ei ole kindlasti mitte halvad. Loomulikult ei ole soovitav tarbida suures koguses suhkrut ja saiakesi, kuid täisteraleib on kindlasti kasulik, mitte kahjulik.

Kui soovid kaalus alla võtta, on oluline süüa vähemalt iga kolme tunni järel, siis ei muutu sa liiga näljaseks ning suudad oma isusid kontrollida. Soovitav on valida ka tervislik vahepala nagu näiteks puuvili, jogurt, marjad, müsli. Planeeri oma toite ning seda, millal sa sööd.

Ära lange imedieetide lõksu. Kahtlema peaksid kui…
…dieet või toode lubab väga kiireid tulemusi.
… mingid toiduained on täiesti keelatud. Üks asi ei tee paksuks, vaid paljud väikesed patustamised põhjustavad ülekilosid.
… kui dieedi käigus võib süüa vaid väga vähe.
… teatud toodet peaks sööma kogu edasise elu.

Allikas: hd.se

loe ja kommenteeri