Seitse uusaastalubadust, mida mitte anda! 30 Dets

Paljudel on kombeks algava aasta eel anda endale lubadusi, mida uuel aastal peaks teisiti tegema. Neid tehes peaks vältima sõnu „alati“, „mitte kunagi“, sest nii tundub, et teed enda jaoks midagi positiivset, kuigi lubaduse sõnum ise on negatiivne. Seepärast mõtle hoolega, milliseid lubadusi endale annad, et nad aitaksid sind eesmärgi suunas pürgida ega mõjuks vastupidiselt.

Halb lubadus nr 1: ”Ma ei näksi enam kunagi söögikordade vahel!”

Kas sa ei suuda maiustustest loobuda? Kerge on öelda, et loobun näksimisest sootuks, kuid tervislike vahepaladega hoiad veresuhkru taseme ühtlasena, need ei mõjuta ülekilode tekkimist. Selle asemel vaheta vahepalad tervislikumate vastu välja nagu näiteks puuviljad, peotäis pähkleid, seemneid või hoopis porgandikangid kerge kastmega.

Halb lubadus nr 2: ”Ma ei jäta kunagi ühtegi treeningut vahele!”

Regulaarne treenimine on väga hea, kuid sellest, et vahel mõni treeningkord vahele jääb, ei jää maailm veel seisma. Endale liiga kõrgete eesmärkide seadmine tähendab, et tunned end halvasti, kui neid täita ei suuda. Mis on tulemus? Treeningust saab tüütu kohustus ning sa ei jaksa lõpuks enam üldse pingutada. Selle asemel ole realistlik: sea eesmärgiks näiteks 3-5 trenni nädalas, korraga 20-30 minutit ning muuda see aeg nauditavaks!

Halb lubadus nr 3: ”Suudan kaotada 10 kilo nädalas!”

Meeletu dieeditamine võib toimida lühikest aega, kuid pikaajaline tervislik eluviis on hoopis teine asi. Uuringud on näidanud, et mida kiiremini kaalu kaotad, seda tõenäolisem on, et kadunud kilod tulevad varsti tagasi. Selle asemel sea endale piiriks langetada kehakaalu maksimaalselt kilo nädalas.

Halb lubadus nr 4: ”Lõpetan täielikult rasva söömise!”

Rasv on ebatervislik, eks? Ei, tegelikult on see vale. Kõik me vajame organismi toimimiseks teatud koguses rasvhappeid. Oluline on valida tervislik rasv ehk küllastumata rasvhappeid sisaldavad toiduained nagu rasvane kala, pähklid, oliiviõli ja avokaado.

Halb lubadus nr 5: ”Lõpetan hommikusöögi söömise!”

Ärgates on veresuhkru tase madal, sest sa pole mitmeid tunde söönud. Kui jätad hommikusöögi vahele, tunned peagi vaid magusaisu, millele on väga raske vastu panna. Lisaks on suurem risk, et oled päeva jooksul valmis sööma kõrgema kalorisisaldusega toitu. Niisiis, kui sa ei suuda hommikul korralikult süüa, joo vähemalt klaas suhkruta puuviljamahla, see annab organismile veidigi vajalikke toitaineid.

Halb lubadus nr 6: ”Ma ei söö enam kunagi väljas!”

Suured eelroad, rasvased praed, magusad magustoidud - ei ole ime, kui kaalujälgijad mõtlevad enne kaks korda, kui välja sööma lähevad. Täielik loobumine maitsvast restoranitoidust ning meeldivast ajast koos pere ja sõpradega mõnes mõnusas kohvikus lõpeb sageli ebaõnnestumisega. Lisaks, miks peaks elu nautimisest loobuma üksnes seepärast, et soovid ebatervislikest kilodest vabaneda? Selle asemel jätka väljas söömist, kuid tee restoranis arukaid valikuid. Eelroaks vali püreesupi asemel mõni lahjem supp. Friikartulite asemel eelista keedetud kartuleid ning magustoiduks vali näiteks puuviljasalat.

Halb lubadus nr 7: ”Lõpetan piimatoodete tarbimise!”

Organism vajab kaltsiumi, et hoida hambaid ja luustikku tugevana, lisaks aitab kaltsium kaalust alla võtta. Uuringud on näidanud, et piimatooteid tarbivad inimesed võtavad teistest paremini kaalust alla.

Allikas: http://viktvaktarna.se

loe ja kommenteeri