Säilita pühade ajal oma kaal 25 Dets

Rikkalik pühadesööming kipub kaalu ikka tõstma. Siit nipid tervisliku ning kerge pühadelaua katmiseks.

  • Söö täisteratooteid, sest need sisaldavad palju kiudaineid, mis hoiavad seedimise korras ning annavad lisaks kasulikke vitamiinie. Täisteratooted täidavad ka hästi kõhtu, sisaldades samas vähe kaloreid. Valides jämedateralise variandi, saab kõht kiiremini täis, tekib vähem seedehäireid ning kaalu säilitamine muutub tunduvalt kergemaks. Täisteratooted on leib, kaerahelbed, läätsed, täisterapasta, kartul.
  • Vali köögiviljad, puuviljad ja marjad, olgu nad värsked, külmutatud, praetud, küpsetatud või keedetud. Nii köögiviljad kui ka puuviljad sisaldavad palju vitamiine, mineraale ja antioksüdante, mis tagavad keha oluliste funktsioonide toimimise. Ühtlasi hoiavad need immuunsüsteemi tugevana ning annavad organismile uut energiat.
  • Lahja toit, mis täidab hästi kõhtu, näiteks valgurikkad söögid. Valku on loomsetes toiduainetes nagu lihas, piimatoodetes ja munas, kuid ka taimsetes toiduainetes. Kuna loomsed toiduained sisaldavad sageli ka palju rasva - ja mitte seda kõige kasulikumat -, siis vali madala rasvasisaldusega liha või asenda liha muna ning taimsete valgurikaste toitainetega.
  • Söö tervislikult kogu pühadeperioodi jooksul, ära jäta söögikordi vahele, et õhtul rohkem süüa, sest nii tekib risk, et sööd tegelikult rohkem, kui vaja. Lisaks aitab regulaarne söömine kaloripõletust üleval hoida. Vali süües kalorivaesemad alternatiivid - täida suur osa taldrikust köögiviljadega, mis tuleks ära süüa enne põhitroa kallale asumist. Nii kasutad kõhu täitmiseks kalorivaesemat alternatiivi.
  • Vähenda alkoholi koguseid ning eelista veinile teed või vett. Alkohol sisaldab palju kaloreid, mistõttu on soovitav alkoholi tarbimist võimaluse korral vältida. Joo näiteks jõululauas vett, nii tunned ennast ka järgmisel päeval paremini. Päeva jooksul pidevalt vett tarbides parandad ka oma seedimist.
  • Liigu võimalikult palju, sest liikumine aitab kehal kergemini üleliigsest energiast vabaneda. Lisaks parandab see ka seedimist ning aitab vältida kõhuprobleeme. Mine söögikordade vahel jalutama, mängi lastega lumes, tee suusaring lumises metsas või uisuta tiigijääl.
  • Rasvasest jõulusöögist võib üsna ruttu tüdimus tekkida. Head vaheldust pakub sel juhul värske salat, soe kalasupp või tervislik wokiroog. 

Allikas: http://aktivtraning.se/

loe ja kommenteeri