Säilita saavutatud kehakaal 13 Dets

Kaalust alla saamine ei ole alati kerge, sest selleks on vaja nii distsipliini kui ka kannatust. Alati ei ole kaalulangetamine see kõige raskem, tõeliseks proovikiviks on sageli hoopis saavutatud kaalu säilitamine.

Kaalu stabiilsena hoidmine vastandub nn jo-jo dieeditamisele. Tasub teada, et kiire kaalulangus viib sageli ka kiire kaalutõusuni. Uute harjumuste omaks võtmine võtab aega ning seepärast ei kiideta ka heaks kiiret kaalulangetamist. Salenemine ei ole seotud üksnes kilode kaotamise, vaid uue elustiili omaks võtmisega.

Saavutatud kehakaalu hoidmisel ei ole tähtis üksnes lühiajaline muutus toitumises, vaid uute tervislike harjumuste kinnistumine. Paljud teevad soovitud kaalunumbrile keskendudes vea, pööramata tähelepanu uutele toitumisharjumustele ja treeningule.

Kui jälgime vaid seda, mida ei tohi süüa, kaotame sageli kaalu üle kontrolli. Uue elustiili järgimine muutub raskeks ja igavaks, kui see muutus meie loomusele ei vasta, seepärast tasubki väikeste muutuste kaupa harjutada, proovides uusi toite ja muutes järk-järgult oma harjumusi. Igatsus halbade harjumuste järele tekib tavaliselt pärast rangete piirangutega dieeti. Rahulolu säilimiseks on seepärast sel perioodil oluline leida uusi, tervislikumaid aseaineid.

Kehakaalu säilitamiseks peab sööma sama palju kaloreid kui keha tarbib. Kui armastad kaloririkkaid toite, peaksid ka liikumise selle järgi sättima. Uue tervisliku elustiili juures on oluline, et see ka rahulolu pakuks.

Allikas: http://www.ganerivikt.se

loe ja kommenteeri