Suvel on kõige lihtsam kaalu hoida 27 Mai

Paljud võtavad suvel kaalus juurde, kuigi peaksid hoopis alla võtma, sest ühelgi teisel aastaajal pole kaalu hoidmine nii lihtne kui suvel. Inimesed puhkavad suvel rohkem, stressi on vähem ning seetõttu peaks ka kaal kergemini langema. Lisaks on turult saada palju värskeid puu- ja köögivilju, mida teistel aastaaegadel lettidelt leida pole võimalik või on nad kallimad.

Suurimaks ohuks kaalule suvel on alkohol, kiired süsivesikud ning hilised õhtusöögid. Tihti võetakse klaasike veini siin, pudel õlut seal ning pokaal šampust kolmandas kohas. Alkohol sisaldab aga palju kaloreid ning aeglustab rasvapõletust, mistõttu on üksnes alkoholi juues lihtne kaalus juurde võtta.

Hiliste õhtusöökide puhul on riskiks just rasvased lisandid. Ainevahetus on inimesel tavaliselt kõige kiirem ennelõunal ning liigsöömine õhtul jätab jälje vöökohale.

Valides grillimiseks kana, kala ning köögiviljad, on valik tervislik ning kasulik. Kõrvale pakutava alkoholiga peaks aga kindlasti piiri pidama.

Kui lauanaabrid joovad õlut ning söövad rasvaseid friikartuleid, siis peaks enda jaoks läbi mõtlema, miks soovite kaalu hoida või langetada. Tegemist on valikuga, mille olete ise teinud - kõige lihtsam motivatsiooni säilitada on vaadata end peeglist.

Lisaks ei ole tore pärast puhkust tunda end tavalisest väsinumana, sest oled liiga vähe liikunud või liiga palju ebatervislikku toitu söönud. Kui õhtusöögid on hilised, siis tasub minna pärast õhtusööki jalutama või teha seda näiteks varahommikul - nii on võimalik isegi mõnest kilost vabaneda.

Ära unusta

  • Liikumist – varased suvehommikud on ideaalsed jalutamiseks või kepikõnniks.
  • Õiged lisandid – vali tervislikud kastmed, kiirete süsivesikute nagu valge riis või makaronid asemel eelista täisteratooted, sest need on tervisele ja vöökohale kasulikumad.
  • Mõõdukalt alkoholi – loomulikult on klaas veini toidu kõrvale lubatud, kuid alkoholi mõõdukalt tarbides on lihtsam kaaluseierit paigal hoida. Külm vesi piparmündilehe, sidruni või kurgiga on sama värskendav kui klaas õlut.

Allikas: http://direktpress.se

loe ja kommenteeri