Täis kõht, vähem kaloreid (3) 17 Mai

Loomulik ja tervislik kaalulangus seisneb selles, et kõht saab täis, kuigi söödud on harjumuspärasest vähem kaloreid. Nii tekib kaloripuudus, ilma et muutuksid väga näljaseks, samas suudad vastu panna ahvatlustele süüa kontrollimatult palju või ebatervislikult.

Valikul tuleks eelistada toiduaineid, mis täidavad kõhtu ja hoiavad veresuhkru taseme ühtlaselt madala, mitte aga sööke, mis veresuhkru taseme järsult kõrgemale tõstavad ning peagi taas näljatunnet tekitavad.

Raske on teada, millised toidud täidavad kõige efektiivsemalt ja kõige tervislikumalt kõhtu, sest näljatundel ei ole alati loogilisi seletusi.

Näiteks apelsin täidab kõhtu paremini kui banaan. Sellise väiteni jõudsid teadlased teaduslike katsete tulemusena 1995. aastal. Katse käigus hinnati täiskõhutunde tekkimist rohkearvulise inimgrupi hulgas, kes kõik olid eelnevalts söönud ära toidu, mille kalorisisaldus oli 240 kcal-it.

Selle alusel saab väita, et näiteks kartul, riis, läätsed või pasta aitavad kõige paremini nälga eemal hoida. Katsete tulemusena koostati toitumisindeks, mis näitab ära kõige õigemad valikud selleks, et kõht saaks täis võimalikult väikese kalorihulgaga.

Vaata hoolikalt oma nädalamenüüd ning vaheta välja need toidukorrad, mis sinu kõhtu piisavalt ei täida, nende vastu, mis parandavad sinu enesetunnet. Nõnda talitades on võimalik igapäevast kaloritarbimist vähendada vähemalt 10–30 protsenti ning kaotada kaalus 0,5–1 kilogramm nädalas!

Teine täiskõhutunde indeksi eelis on abi tervisliku ning toitaineterikka toidu valimisel, sest paljud kõhtu täitvad söögid sisaldavad palju valku, vitamiine ja mineraale. Kui sul on energiapuudus, on eriti oluline süüa piisavalt valku, et mitte kaotada lihasmassis. Heaks valikuks on kala ja kana.

Allikas: http://Iform.se

loe ja kommenteeri