Tunne uhkust oma keha üle 31 Jaan

Peeglisse vaadates tõmbad alati kõhu sisse? Kannad ka suvekuumuses sukkpükse, et jalad kenamad välja näeksid? Aeg on välimusele keskendumine lõpetada. Tähtis ei ole mitte see, millised me välja näeme, vaid kuidas me ennast oma kehas tunneme. Paraku on nii, et kui meile on tekkinud negatiivne ettekujutus oma kehast, siis on seda arvamust raske kummutada.

 

Proovi kinnisideedest vabanemiseks järgnevaid nippe:
 
1. Mulle ei meeldi mu rinnad – selle asemel mõtle, et kõikide rinnad näevad erinevad välja. Kui teiste arvamus on oluline, siis kas kõikidel on ikka ühesugune arvamus ning iluideaal? Kas Sina ja su sõbrad olete alati nõus selles osas, kes on atraktiivne või mis kellegi juures sümpaatne tundub? Inimesed, keda armastame, on alati kenad, olenemata sellest, millised nad välja näevad ning kas nad tegelikult sobituvad meie iluideaalidega
 
2. Mul on paksud käsivarred – mötle, kas teised leiavad, et minu käsivarred on paksud või näevad need enamikel sarnased välja? Kas ma keskendun ise liiga pingsalt käsivartele? Tihti märgatakse teiste juures seda, mis ennast kõige rohkem häirib, kuid kas teised minu käsivarsi üldse jälgivad?
 
3. Minu kõht on liiga paks – mida muudab lamedam kõht? Kas on vaja enda elu ja välimust muuta, et üldsuse heakskiit ära teenida? Igal inimesel on õigus ennast oma kehas hästi tunda. 
 
4. Minu tagumik paistab nendes pükstes liiga suur – selle asemel mõtle, et minu tagumik ei ole märkimisväärselt suurem kui teistel. Pöörates tagumikule liiga palju tähelepanu, juhtub see, et näed probleemi suuremana, kui see tegelikult on.
 
5. Minu puusad on laiad – selle aseme küsi endalt, kas nad on liiga laiad? Vormikus on hinnas.
 
Oluline on keskenduda õigetele probleemidele, saamaks aru, miks Sa endast või mõnest oma kehaosast negatiivsel seisukohal oled. Alles seejärel on võimalik hakata probleemi kõrvaldama ning kompleksidest vabanema.
 
Kui inimene on ise endaga rahul, tundub ta ka teiste jaoks atraktiivne. Seepärast tuleb osata oma figuuri üle uhkust tunda.
 
 
loe ja kommenteeri