Ülekaalulised vajavad abi 21 Apr

Foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Paljud ülekaalulised inimesed ei tea, et perearstilt on võimalik oma ülekaalu osas abi saada. Kui oled mitmeid kordi proovinud tulutult kaalust alla võtta ning KMI on nii kõrge, et on oht südame-veresoonkonna haiguste tekkele, peaksid esmalt pöörduma oma perearsti poole. Tal on võimalus ravimite, õige toitumise ning liikumise abil Sinu probleemile lahendus leida.

Ülekaalu ei ole vaja häbeneda, sest antud probleemi käes kannatavate inimeste hulk läänemaailmas on väga suur ning tegelikult on see sinu tervisele ohtlik.

Ülekaalu määramiseks on palju erinevaid mooduseid ning näiteks see, kui sääred ja tagumik on jämedamad, ei ole see tervisele sama ohtlik kui suurenenud vöökoht, kus rasv on kogunenud oluliste organite ümber.

Seepärast on vööümbermõõt olulisem kui näiteks KMI või mõni muu mõõt. Kui mehe vööümbermõõt on suurem kui 94 ning naistel üle 80, on nad riskigrupis ning nende näitajate tõusmisel üle 102/88 on juba tegemist väga tõsise terviseprobleemiga.

Et oma ülekaalust lahti saada, on vaja muuta oma elustiili, see tähendab vähendada söödava toidu hulka/kalorsust ning suurendada oma rasvapõletust. Kuid hea ei ole kõiki muutusi ühekorraga teha, sest liiga drastilised muutused pika perioodi jooksul tavaliselt ei õnnestu.

Olulised on:
1. Motivatsioon.
2. Liikumine, alguses soovitavalt 30 minutit päevas, et keha põletaks saadud kaloreid.
3. Toit, süües mitmekesiselt ning vähemalt 5 korda päevas (3 põhitoidukorda ning 2 vahepala), on veresuhkru tase ühtlane, mis annab hea enesetunde ning vähendab ebatervislikku näksimist.

loe ja kommenteeri