Vabane beebikilodest! 09 Veeb

Lõpuks ümber saanud rasedusaega võivad jääda meenutama mõned lisakilod ja lõtvunud nahk. Õige treeningu ja tervisliku toitumiskavaga on rasedusjärgne kaalulangetamine võimalik, kuid tugeva tahtmise ja pühendumiseta ei tule beebikilodest vabanemisest siiski suurt midagi välja. Kui tunned, et oled valmis härjal sarvist haarama, siis siin on mõned harjutused, mille võid oma nädalakavva lisada, et nende abil rasedusga kaasnenud kilodest lõplikult vabaneda.

1. Vii sisse jõutreeningu rutiin

Üldisesse treeningrutiini lisatud vastupidavusharjutused aitavad lisaks tugevuse arendamisele taastada vormi kiiremini kui ainult kardiotreening. Jõutreeningu harjutused, mis panevad proovile üla- ja alakeha peamised lihasgrupid, ergutavad ainevahetust, suurendavad lihaste jõudu ja ümbermõõtu ning abistavad lisakilodest vabanemisel.

2. Tõsta pulsisagedust

Alates jooksulindil kõndimisest ja lõpetades elliptilise trenažööri kasutamisega - aeroobse kehalise aktiivsuse kontrolli all hoidmiseks on tarvis kiirema pulsisagedusega tegevust. Kardiotreening on oluline nii kehakaalu langetamise kui ka üldise vormi seisukohalt, lisaks aitab see lühikese ajaga lisakilodest vabaneda. Liigsete kalorite põletamisel sea eesmärgiks vähemalt neli intensiivset kardiotreeningu sessiooni nädalas.

3. Joo rohkem vett

Vesi paneb ainevahetuse maksimaalse intensiivsusega tööle ning viib kehakaalu vähenedes organismist välja mürgid. Kui organism kannatab vedelikupuuduse käes, siis kilod ei lange, seepärast veendu, et jood organismi optimaalseks toimimiseks päeva jooksul piisavalt vett.

4. Söö rohkem veepõhiseid toite

Kuna sa ei söö enam „kahe eest“, võid kalorite hulka mõnevõrra vähendada, lisades taldrikule veidi kergemaid toite. Söö rohkem veepõhiseid toite, nagu näiteks puu- ja aedvilju ning naudi organismi vitamiini- ja mineraalivarude suurendamiseks vahetevahel toitvaid puuviljasmuutisid.

5. Lae valguvarud täis

Rohkem valke toidus aitab kaalu langetada kiiremini kui üksnes rasva söömise piiramine või kasulike süsivesikute söömine. Söö oma toitumiskava maksimeerimiseks ning kaalulanguse soodustamiseks rohkem valke koos kasulike süsivesikutega, näiteks kaerahelveste ja pruuni riisiga.

6. Maga piisavalt

Ebapiisav uni paneb keha kogu päevaks stressirežiimi, mistõttu on loomulikul viisil kaalulangetamine raskendatud. Veendu, et magad keha ülekoormuse vältimiseks võimalikult palju ja võimalikult kvaliteetselt – olles hästi välja puhanud, saadab su jõupingutusi edu.

7. Tee regulaarselt venitusharjutusi

Tee optimaalsema soorituse nimel venitusharjutusi - nii saad oma treeningutest võimalikult palju kasu ning väldid vigastusi. Venitusharjutused aitavad suurendada liigeste liikuvusulatust. Nende abil lõpetad isegi kõige nõudlikumad treeningud nagu proff.

Rasedusaegsetest kilodest ei ole vaja igavesti kinni hoida! Tulemuste saavutamiseks tuleb lihtsalt alustada järjepideva treeninguga. Kõik, mida lühikese ajaga vormi taastamiseks vajad, on hästi tasakaalustatud plaan - jõuharjutustest kardiotreeninguni. Nõnda oledki oma raseduseelse kaalu nimel juba palju ära teinud!

Allikas: http://www.mydailymoment.com/

loe ja kommenteeri