Ajaloo võikaimad dieedid (1970-2010) (2) 13 Mär

Ela õhust. Enamik dieete nõuavad teatud tüüpi toitude söömist, olgu selleks siis kas liha, süsivesikud, rasv või suhkur. Üks dieet nõuab aga kõigest loobumist. 1990ndatel tuldi välja uue dieediga, mille järgi inimene püsib elus vaid õhu abil. Australlanna Jasmuheen proovis tõestada, et see on võimalik, paludes end filmida televisiooni võttemeeskonnal. Pärast nelja päeva võtted aga katkestati, sest Jasmuheeni kõne muutus aeglasemaks, pupillid laienesid ning ta kannatas vedelikupuuduse käes.

Värvidieet. Oled Sa kunagi mõelnud, et paljud kiirtoidufirmad kasutavad oma logodes punast ja kollast värvi? Need värvid tõstavad väidetavalt söögiisu. Vastupidised toonid peaksid mõjuma siis järelikult isu vähendavalt. Alanud sajandil haaras üks Jaapani ettevõte mõttest kinni ning hakkas tootma toitumisprille sinist tooni läätsedega, mis peaksid vähendama söögiisu.

Kõrvade augustamine. Dieediga tuldi välja 2008. aastal ning idee põhineb akupunktuuril. Kõrva kõvasse kõhrelisse osasse pannakse haaknõel ning väidetavalt pidi see stimuleerima punkte, mis mõjutavad söögiisu. Puuduvad igasugused teaduslikud tõendid, et see dieet toimib, välja arvatud võimalus saada omale tõsiseid põletikke või teisi terviseprobleeme.

Vatitupsudieet. Kes vajab toitu, kui on võimalik süüa puuvilla? Mõned söövad vatitupse kuivalt, teised kastavad nad želatiini. Puuvill on küll kiudainerikas, kuid need ei ole kiudained, mida keha vajaks. Lisaks vitamiini- ja toitainetepuudusele kaasnevad selle dieediga ka väga suured seedeprobleemid.

Allikas: Salongk.se

loe ja kommenteeri