Võta õigesti kaalust alla (2) 02 Jun

kaaludToit on kõige paremini töötav kaalualandusmeetod, parem kui kõik ime-tabletid kokku, sest toitu valides võid kas suurendada keha rasvasisaldust või võtta kaalust alla. Sa ei muutu paksuks mitte vähese treeningu, vaid vale toidu tulemusena, kirjutab bodynytt.se.

Keha on nagu mootor, mis vajab teatud koguses toitu teatud vaheaegade järel. Kui sa õigel ajal õigest kogust ei söö, ei saa keha toiduga saadud kaloreid kulutada, mille tõttu need säilitatakse rasvkudedes.

On fakt, et kaalutõusu põhjuseks on vale toitumine ning kaalust alla saad võtta vaid õigel ajal õigesti toitudes, nii lihtne see ongi. Seepärast ei pea sa kaalust alla võtmiseks ainult nälgima ja treenima. Nälgimine kaalu alandada ei aita, sest metabolism tunneb toiduga omastavate kalorite vähenemist ning reguleerib end vastavalt, kulutades päevas vähem kaloreid, kui ta kulutaks vajalikus koguses toitu saades.

Näiteks kui hakkad sööma 2000 kalorit päevas, reguleerib keha end 2000 kalorile ning kulutab just selle koguse kaloreid päevas. Kui proovid nälgides vähendada oma päevase toiduga omastatavaid kaloreid 800ni, sätib keha ainevahetus end selle järgi ning keha põletabki vaid 800 kalorit päevas. Seepärast paljud imedieedid ei toimigi. Lisaks ostavad paljud inimesed „light“ või „rasvavaba“ sildiga tooteid, kõik on teadlikud toidu rasvasisaldusest, kuid inimesed on paksemad kui ei kunagi varem. Keegi ei muutu saledamaks ainult sellest, et valib rasvavaba toitu.

Madala süsivesikute sisaldusega dieedid on muutunud üha populaarsemaks, kuid nende tulemusena tunnevad inimesed end tavaliselt halvasti, kuna toidus puudub vajalik energia ning inimesed tunnevad end väsinuna. Paljud madala süsivesikusisaldusega dieedid on nii ranged, et esimeste nädalate jooksul ei või isegi näiteks õuna süüa.

Paljud neist dieetidest ei luba ka tavalist toitu restoranis või kohvikus süüa, mille tõttu inimestel on raske neid dieete jälgida ning nende abil alla võtta. Kaalu alandamisel on oluline ka vaimne heaolu. Aju kontrollib rasvapõletushormooni käivitamist pärast iga söögikorda ning iga kord, kui Sa midagi sööd, vabanevad veresüsteemis kaks erinevat hormooni, mis koos kontrollivad rasvapõletust ning rasvatalletamist. Neid hormoone mõjutab ka Sinu toiduvalik.

Toit ei ole Sinu vaenlane. Kui süüa korralikult vähemalt 3 põhilist söögikorda päevas, ei muutu Sa sellest paksuks, vaid paksuks teeb vale toidu söömine valel ajal. Oluline on süüa õiget toitu õigel ajal ning õiges koguses päevas, ainult nii saad mõjutada oma kehakaalu. Kuna ülekaalu põhjuseks on toit, saad oma ülekaalu vähendada ka vaid probleemi põhjusega tegeledes. Treening sinna juurde on vaid positiivseks boonuseks. Kui jätkad aga vale toitumist, ei aita siin ka kõige kõvem treening.

loe ja kommenteeri