Aktiivne talveelu (1) 25 Jaan

Külmad ja tuulised ilmad tekitavad meis küll sageli soovi välja minemise asemel toas istuda, kuid tegelikult on ju palju toredaid talviseid tegevusi, mis rõõmustavad nii keha kui ka hinge. Kui sinu eesmärk on oma liikuvust suurendada ning tervist parandada, pakume välja mõned toredad talvetreeningud.

lumememmJalutuskäik talvises looduses on väga lihtne, kuid sageli alahinnatud talvise tervisespordi nautimise viis. Mõnus on jalutada karges talveilmas ning jõuda pärast koju rõõmsalt punaste põskedega. Lisaks värskele õhule kulutad liikudes kaloreid, mida talvekülmaga kulub rohkem kui normaalses temperatuuris.

Lumememme ehitus

Lõbus vaheldus, eriti kui kaasa löövad ka lapsed, kes lumememmede ehitamist armastavad. Boonusena värske õhk ning aktiivselt kulutatud kalorid.

Teede puhastamine lumest

Mõte tee puhtaks lükkamisest ei pruugi väga ahvatlev olla, kuid kui end juba välja saad ja tulemust näed, muutub tavaliselt ka tuju rõõmsamaks. Ja kui mõtled kõikidele neile kulutatud kaloritele, mis koos lume viskamisega kaovad, on tõenäoline, et soovid veel ka naabrimehe lumise sissesõidutee puhastamise enda peale võtta. Üks soovitus siiski – lume viskamisel tuleb jälgida õiget hoiakut, et enda seljale liiga ei teeks. Kummardamise asemel lase end hoopis põlvedest alla, nii treenid ka jala- ja istmikulihaseid.

Kelgutamine

Pakkudes lastele välja koos kelgutama minemise, teenid nende silmis kindlasti plusspunkte. Kelgutamine, eriti kelgu mäest üles vedamine on samuti väga hea kalorite põletamise meetod ja lisaks sellele veel väga lõbus.

Uisutamine

Elad Harjumäest ja Premia jäähallist kaugel, kuid mäletad siiski neid aegu, kui väiksena liuväljakutel uiskudel sõitsid? Praegused külmad talveilmad on väiksemad järvejääd piisavalt paksuks teinud, et nende peal uisutada. Labidas kätte ja järvejääle, tulemuseks on treeningpäev, mis kaalub üles kõik higised jõusaalitunnid.

Suusatamine

Kõva katsumus istumisega harjunud jalgadele ja tagumikule ning nõrkadele kätele. Lisaks värske õhk ning kaunis lumine loodus. Suusatamine sobib nii vanadele kui noortele ning ülekaaluliste inimeste puhul on see rasvapõletuseks üks paremaid treeninguid. Ja ka õhtune magus uni on pärast garanteeritud.

loe ja kommenteeri