Kolmekordne treeningefekt 15 Jun

Oled tundnud, et ainult jooksmine on igav ning mõtted on liikunud triatloni suunas? Õigesti teed, sest iga kord, kui treenid ühte triatloni kolmest alast, muutud paremaks neis kõigis. Ujumine, jalgrattasõit ja jooks panevad tööle sinu erinevad lihased, kuid parandavad kõik samas ka vastupidavust ning südame võimet viia hapnikurikast verd lihastesse.

Iga üksikala treenides parandad oma tulemusi ka teistel aladel, see tähendab, et rattatreening künklikul maastikul aitab parandada ka jooksuringi tulemust.

3 spordiala mõju:

1. Jooks

Jooks aktiveerib keha kõige suuremaid lihasgruppe, mis kõik vajavad töötamiseks hapnikku, pannes südame ning kopsud tugevamini tööle. Jooksmise puhul on eriti hea see, et tehnilisi viperusi või teisi probleeme treeningvarustusega peaaegu ei esine.

2. Rattasõit

Rattasõidu mõju on sarnane jooksmisele, sest vändates aktiveeruvad süda ja kopsud, et paremini hapnikku edastada. Samas võib tekkida takistusi liikluse, katkise kummi vms näol.

3. Ujumine

Paljude jaoks on ujumine kõige nõrgemaks alaks, sest puuduvad kiiruse tõstmiseks vajalikud tehnilised oskused. Samas aitavad jooks ja rattatrenn sul hiljem ka kiiremini ning kauem ujuda.

Allikas: http://Iform.se

loe ja kommenteeri