Kuidas jõusaalis ringi liikuda: juhtnöörid algajale (7) 21 Veeb

Uustulnukaile võib jõusaalis ringiliikumine üsna raske olla. Inimestele, kes treenigseadmeid varem kasutanud ei ole, võivad need esiotsa hirmutavad näida. Inimesi, kel puudub väljakujunenud treeningrutiin, võib seesugune valik jalust rabada. Alltoodud näpunäited aitavad algajail lühikese ajaga jõusaali keskkonnaga tutvuda.

Ära jäta tutvumiskäigule minemata!

Lisaks ringkäigule majas võib tutvumiskäik sisaldada olulisi lisasid, näiteks tervisekontrolli. Samuti võimaldab see uutel liikmetel tülikaks muutumist pelgamata küsida nii palju küsimusi, kui nad parajasti soovivad. Neile, kel puudub jõusaalidega varasem kogemus, jagatakse tutvumiskäigul baasjuhiseid – treeningseadmed võivad uustulnukate jaoks esimesel korral segadust tekitada.

Kiirülevaade muudab treeningu planeerimise lihtsamaks ning segaduses ekslemise vähem tõenäoliseks. Teine oluline osa tutvumiskäigust on vigastuste vältimise kohta jagatavad nõuanded, mis juba iseenesest peaks andma piisavalt motivatsiooni osalemiseks.

Mine tasuta treeningule!

Enamik spordiklubisid pakuvad uutele liikmetele tasuta personaaltreeninguid. See on kõigile vabatahtlik, kuid ei ole ühtegi põhjust, miks need peaks vahele jätma. Personaaltreenerid oskavad jagada juhtnööre sobiva kehahoiaku kohta, mis vähendab vigastuste ohtu ning aitab maksimeerida tulemusi.

Lisaks oskavad nad Sind tohutult motiveerida. Nende «hoolealused» mitte ainult ei treeni, vaid töötavad kindla eesmärgi nimel. Personaaltreenerid oskavad koostada spordiklubi liikme jaoks sobivaima treeningplaani, mis muudab eesmärkide saavutamise nende jaoks lihtsamaks. Ka ainult üks lühike sessioon personaaltreeneriga on parem kui mitte midagi.

Tee endale selgeks jõusaali sisustuse paigutus

Jõusaalid on harilikult jagatud sektsioonideks: mattidega kaetud ala on mõeldud venitus- ja alakeha harjutuste jaoks, teine sektsioon on mõeldud kardioseadmetele, nagu jooksulindid ja elliptilised trenažöörid. Need on algajate jaoks suurepärased treeninginstrumendid, kuna neid on väga lihtne kasutada. Vabade raskuste alal paiknevad muu hulgas hantlid ja tõstepingid.

Viimaks, raskeimad tõsteseadmed, nagu biitsepsi pink ja jalapress, mis paiknevad vastupidavustreeningu alal. Kui tead, millises jõusaali osas mingi masin asub, on jõusaalis ringiliikumine hoopis lihtsam.

Liitu grupitreeninguga

Kõik uued spordiklubi liikmed peaksid proovima ka grupitreeninguid. Grupitreeningud muudavad treenimise peoks. Need, mis õpetavad näiteks eneskaitse oskusi, on niisama kasulikud kalorite põletamisel kui ka väljaspool spordiklubi.

Programmides on stepaeroobika, kickbox, pilates, veloergomeetri treening, spinning ja tantsulised treeningstiilid. Kõik need muudavad treeningud lõbusamaks ning aitavad uustulnukatel leida uusi sõpru. Mõned treeningruumid on klaasist seintega, mis võimaldavad teistel sinna sisse kiigata, kuid see ei ole piisav põhjus grupiga liitumisest loobumiseks. Need inimesed on keskendunud omaenda treeningutele.

Tule treeningule ettevalmistunult

Jõusaalist lõikavad kõige rohkem kasu need, kes on trenni tulles ettevalmistunud. Kõige olulisemad asjad on tossud, veepudelid ja mündid riietusruumi kapi jaoks. Naised peaksid spordikotti pistma ka spordirinnahoidja ning kõik peaksid kindlasti kandma kvaliteetseid ja "hingavaid" rõivaid.

Allikas: http://www.mydailymoment.com

loe ja kommenteeri