Rohkem energiat väiksema toidukogusega (1) 25 Mai

Kaalust on üritatud alla võtta, vähendades söödud kalorite kogust, kuid nii võib kaduma minna eluks vajalik energia. Paljud kaalujälgijad loobuvad uuest toidusedelist juba paari päeva möödudes, sest tunnevad väsimust, depressiooni või letargiat.

Vähem kaloreid tähendab vähem energiat ning tihti pole meie organism väiksema energiahulgaga harjunud, tekitades vastureaktsioone, mis võivad tipneda dieedi pooleli jätmisega. Leidub aga viise, kuidas oma ainevahetust lisaenergiat kaotamata ning dieeti saboteerimata tõhustada.

Lihtsad viisid lisaenergia kogumiseks

Lihtsaim ja efektiivseim viis lisaenergia kogumiseks on alustada oma päeva kerge treeninguga. Päevas on kasulik vähemalt 20-30 minutit füüsiliselt liikuda, olgu selleks siis kepikõnd, sörkjooks või ujumine. Liikumine kiirendab ainevahetust ning annab vajalikku lisaenergiat ülejäänud päevaks, maandades ühtlasi tekkinud stressi või pingeid.

Teine võimalus päevase energiakoguse tõstmiseks on mitme väikese eine eelistamine ühele suurele. Pidevalt tarbitavad väikesed toiduratsioonid hoiavad teie veresuhkru taseme stabiilse, kuid veresuhkur on kütus teie kehale. Tavaliselt tabab inimesi pärastlõunasel ajal ootamatu väsimus, kuid eelistades väikeseid toidukoguseid püsite ärkvel ning keskendunud terve päeva. Kui teete staatilist kontoritööd, kus ringi liikumine pole töö iseloomu tõttu võimalik, siis kasutage iga võimalust kontoris liikumiseks. Tehke töös pause, hingake värsket õhku, kõndige kontoris ringi või tehke oma töölaua kõrval venitusharjutusi. Lihtsad füüsilised tegevused kiirendavad teie vereringet ning pakuvad kehale ja vaimule soovitud vaheldust. Rutiin on suur energiaröövel, sest tekitab vältimatut kurnatust. Püsige liikvel ning te tajute endas pulbitsevat energiat!

Allikas: mydailymoment.com

loe ja kommenteeri