Treeni töötades (2) 04 Mai

Foto: Internet

Foto: Internet

Treeningust kõrvale hiilimist ei saa enam ajapuuduse kaela ajada, sest ka tööd tehes on võimalik ideaalselt treenida. Miks mitte tavalise kontoritooli asemel istuda treeningrattale või istuda tooli asemel hoopis Pilatese pallil, kirjutab svd.se.

Mitmed inimesed, kes pole oma loomult paigal istujad tüübid, on kontoritooli vahetanud treeningratta vastu, sõites töötamise ajal treeningrattaga. Sellist ratast valides on oluline, et see oleks vaikne, et mitte segada teisi kaastöötajaid. Mõnel päeval on tööratturi kilometraaž kontorilaua taga ulatanud 68 kilomeetrini, sõites kolm-neli tundi 17-kilomeetrise tunnikiirusega.

Positiivse lisana võib välja tuua kehakaalu languse, energiahulga tõusu ning valu kadumise õlgades ja käsivartes.

Lisaks treeningrattale on heaks alternatiiviks puhkepausi ajal toimuv treening ning kontoritooli vahetamine Pilatese palli vastu. Maailmas on isegi koole, mis on laste koolitoolid nimetatud pallide vastu vahetanud. Kuna inimese keha on tehtud kõiki oma liigeseid ja lihaseid kasutama, ei suuda me pikalt paigal istuda, sest see väsitab ning tekitab probleeme lihastes. Seepärast on kehale oluline variatsioon, kui istud paar tundi ettepainutatud selja ja kätega, liigutada end aegajalt vastupidiselt, painutades end taha ning sirutades käsi üle pea.

Heaks nipiks on ühel jalal seisimine, sest see paneb tööle palju erinevaid muskleid. Lisaks harjutused varvastele ning pöiatõusud, sest inimese jalad on mõeldud paljajalu käimiseks ning jalatalla lihased on teinud jalanõude tõttu taandarengu.

Salatreening arvuti taga:

  • Aseta printer ning kiirköitjad töölauast kaugemale, nii pead nendeni jõudmiseks end alati liigutama.
  • Vaheta töötool tasakaalutooli või Pilatese palli vastu, nii treenid alakeha lihaseid.’
  • Vaheta töölaud reguleeritava kõrgusega laua vastu, nii saad töötada nii istudes kui ka seistes. Seistes töötades proovi vahel seista ühel jalal või tõuse aegajalt varvastele, tee sügavaid kükke või jookse kohapeal. See paneb vereringluse käima ning teeb sind erksamaks.
  • Tõsta jalg istumise kõrgusele ning hoia seda üleval 20 sekundit, seejärel korda sama teise jalaga.
  • Tõuse toolilt aeglaselt püsti ning mine jälle aeglaselt istuma tagasi.
  • Suru kõverdatud käsi selja taha ning liiguta uuesti ette, hoides neid seljataguses asendis ca 10 sekundit.
loe ja kommenteeri