Treening crosstrainer'il 09 Okt

Crosstrainer on muutunud üheks populaarsemaks treeningmasinaks ning seda põhjusega, sest kombinatsioon jooksulindist, treeningrattast ning steppermasinast, millele on lisatud juurde ülakeha treenimiseks vajalik, annab kogu keha lihastele piisavalt koormust. Tegevust on nii kätele, jalgadele, kõhu- kui ka seljalihastele, suurendades nõnda rasvapõletust. Aparaat on ühtlasi ideaalne vahend ka halva ilma või haigete laste puhul, kui välja treenima minemiseks ei leia kuidagi aega.

Ka vigastuste korral on nimetatud seadeldist hea kasutada, sest liikumisel ei teki samasugust ohtu jalgadele kui joostes, kuna jalad on seadmega pidevalt kontaktis. Seepärast ei saa liigesed crosstrainer'it kasutades samasugust koormust kui joostes.

Liigutused sarnanevad kõige rohkem murdmaasuusatamisega, ainult selle vahega, et jalgade liikumine on elliptiline.

Soovitav on treenida 3 korda nädalas, korraga ca 20-30 minutit. Enne treeningu algust ei tohiks unustada ca 3 minutilist soendust ning lõdvestuse eesmärgil võiksid treeningu viimased 3 minutit kulgeda rahulikumas tempos.

Kui soovid suuremat koormust, siis treeni kas kiirenevas tempos või tee intervalltreeningut, näiteks 3 minutit väga kiires tempos, siis 3 minutit aeglases tempos, seejärel 2 minutit väga kiires ja 2 minutit aeglases jne.

Allikas: http://iform.se

loe ja kommenteeri