Treening ülekaalulisele inimesele 12 Jun

Ülekaalulised inimesed, kes vaevlevad seljavalude küüsis, peaksid alustama treenimisega. Lisakilod, mida endaga pidevalt kaasas kannad, on kehale koormaks, tekitades probleeme nii põlvede kui seljaga.

Regulaarsed trennid langetavad kehakaalu ning vähendavad selja- ja liigeseprobleeme. Treenitud lihased aitavad kehal paremini kilodega toime tulla ning paraneb ka lihaste liikuvus.

Kaalulanguse tagab kombinatsioon tervislikust toitumisest ning piisavast liikumisest. Ülekaalulisel inimesel on treeningutega alustamine esialgu raskem, sest liigsed kilod ning treenimatus võivad viia vigastusteni. Ole alustades ettevaatlik ning vali treening, kus vigastuste risk on kõige väiksem. Kui sa ei ole ammu treeninud, on eriti oluline treeningute mitmekülgsus:

  • Vastupidavustreening, kus oluline on liikumine ning kalorite põletamine.
  • Lihastreening lihaste suurendamiseks.
  • Keha ja selja treenimine ja sirutamine tagab üleüldise tervisliku doonuse.

Jõutreening suurendab lihasmassi ning kiirendab rasvapõletust. Lisaks aitab see ülekilodega paremini toime tulla vähendab seljavalu. Valutava selja vastu aitab hästi seljalihaste ning kõhu ja jalalihaste treenimine, sest need lihased peavad ülekilosid kandma.

Hea on alustada ka veetreeningutega, sest need ei ole liigestele nii koormavad. Vees tunneb inimene end kaalutuna ning üldine liikuvus paraneb. Teiste treeningvormidega võrreldes on vVigastuste oht vees väga väike.

Rattasõit on parimaks treeningvormiks liigeseprobleemidega inimestele. Alati ei pea treenima väljas - koju tasub soetada trenažöör või minna jõusaali. Nii on võimalik pedaale talluda ka talvel!

Jalutamine on efektiivne liikumisviis ning käies kiiremas tempos, treenid ka vastupidavust. Samas tasub liigeste pärast olla ettevaatlikuma. Soovitame kepikõndi, sest paneb kogu keha tööle. Lisaks aitavad kepid keha koormust jaotada ja pakuvad tuge. Tasakaaluprobleemidega inimeste jaoks on kepikõnd eriti kasulik.

Kui sul on suur ülekaal ning sa pole ammu treeninud, peaksid alustama väga rahulikult. Ära ülehinda oma võimeid ning lase kehal rahulikult uue rutiiniga harjuda.

Allikas: http://smartfri.se

loe ja kommenteeri