Lambakarri 27 Sep

lambakarriMihklipäev on oinastel kohe tulemas  ja lambaliha söömiseks just paras aeg. Kõige rohkem erinevaid lambaliharoogasid oskavad teha hindud. Laenamegi neilt ühe lambakarri retsepti. Kõiki retseptis kasutatavaid maitseineid on meie poodides vabalt saada.

2 kl sooja vett
2 tl äädikat
1 / 2 tl jahvatatud musta pipart
1 tl koriandripulbrit
soola maitse järgi
1 / 2 tl nelki jahvatatult
3 spl õli
2 spl kuivatatud riivitud kookost
2 suurt  sibulat
3 cm ingverijuurt
1 / 4 kl  jogurtit
750 grammi lambaliha
1 tl punast tšillipulbrit
1 tl kaneeli
6 küünt küüslauku
1 tl kurkumit

100g= 106 kcal

* Puhasta lambaliha põhjalikult kelmetest.
* Patsuta kuivaks ja lõika 1 cm kuubikuteks.
* Sega jogurt ja kurkumipulber kokku.
* Sega jogutisse lambalihakuubikud ja pane marineerima 3-4 tunniks.
* Lõika viiludeks  sibulad, pigista läbi pressi küüslaugud ja ingver.
* Kuumuta kuni pool õli keskmisel kuumusel paksu  põhjaga potis ja prae pool osa tükeldatud sibulat kuni pruunistumiseni.
* Tõsta sibulad vahukulbiga kõrvale.
* Vala ülejäänud õli potti ja prae teine pool sibulaid kuni pehmenemiseni, seejärel lisa purustatud ingver ja küüslauk. Prae üks minut.
* Sega sisse koriandripulber, kaneel, nelgipulber, must pipar,tšilli.
* Sega  ja prae 1 minut madalal kuumusel.
* Kalla potti paar spl vett ja segades prae, kuni see aurustub.
* Nüüd sega sisse kookospähkel ja  prae 2 minutit madalal kuumusel.
* Lisa liha koos jogurtiga ja tõsta kuumust.
* Sega ja lase lihal praadida 5 minutit või kuni see muudab värvi.
* Kalla juurde vesi ja lase keema.
* Kata kaanega  ja hauta 30 minutit, sega siis sisse  praetud sibulad ja soola maitse järgi.
* Lase veel haududa  30 minutit või kuni liha on pehme.
* Sega sisse äädikas, võta tulelt. Serveeri kuumalt koos basmati riisiga.

loe ja kommenteeri