Vähem liha, vähem haigusi (1) 19 Sep

Oled kindlasti kuulnud liha kahjulikust mõjust meie tervisele. Hiljutine Oxfordi ülikoolis tehtud uurimus näitas, et eriti kahjulikud on odavad lihatooted, nagu kotletid hamburgeri ning vorstid, sest sisaldavad palju soola ja rasva. Kui vähendada liha tarbimist kolmele korrale nädalas, langetatakse tunduvalt ka varase surma riski. Lisaks saab sellest kasu ümbritsev keskkond.

Varasemad uuringud on näidanud, et punane liha on seotud soolevähi tekkimisega ning liha- ja piimatooted sisaldavad ka palju küllastunud rasvhappeid, mida seostatakse rasvumise ja südamehaigustega.

Teadlased leiavad, et Maailma Terviseorganisatsiooni WHO soovitus tarbida 160 grammi liha päevas on liiga kõrge. Selle asemel soovitavad nad päevas tarbida maksimaalselt 70 grammi lihatooteid ning mitte rohkem kui kolm korda nädalas. Teadlaste arvates on pikema eluea saladus lihtne - nädalas tuleb maksimaalselt süüa 210 grammi liha ning ühtlasi piirata piimatoodete tarbimist.

Allikas: http://sund.nu

loe ja kommenteeri