Kuidas saledad inimesed ennast vormis hoiavad 25 Jun

Kõigil leidub sõpru, kelle puhul me arvame, et nad võivad süüa kõike ja ikka head välja näha. Kuidas nad seda suudavad? Suure tõenäosusega on neil nii mõnigi trikk tagataskus. Kaalulangusnipid on enamasti universaalsed – joo vett, ära näljuta ennast jne. Ometi on kolm eriti olulist nõuannet, mida kõik terve eluviisi austajad peaksid järgima.

 

1.      Hoia enda ümber tervislikku toitu

 

Kõik inimesed ei pruugi treenida, kuid absoluutselt kõik peavad toituma. Söök annab sulle päevaks vajalikku energiat, mistõttu halb toitumine mõjutab lõpuks kõike, mida sa teed, röövides isegi treeningu positiivsed efektid. Igasugune treening peab olema kombineeritud tervisliku toitumisega.

 

Lahenduseks on enese ümbritsemine tervisliku toiduga. Ühes tervislikus köögis leidub ohtralt puu- ja juurvilju, täisteratooteid ja lahjat valgurikast toitu. Hoia tükkideks lõigatud juurvilju ja energiabatoone käepärast, nii et sul oleks igal ajahetkel midagi tervislikku suhu pista.

 

2.      Tasakaalus elustiil

 

Võtmesõnaks siin on elustiil. Tervislik elustiil on selline, milles kõik olulised aspektid – toitumine, treening, stressitase, töö, sotsiaalelu – on tasakaalus. Igaühel tuleb leida enda jaoks sobiv lahendus, sest iga inimene on unikaalne. Mis aeg sobib sulle treeninguks kõige paremini? Kas sinu päevagraafikusse mahutub paremini spordihalli külastus või eelistad kodus treenida? Kui tihti võid väljas einestada, jäädes samas tervisliku kalorinormi piiresse? Kuidas kavatsed puhata ja stressiga toime tulla? Järsku treenimisega alustamise asemel mõtle need küsimused enda jaoks esmalt läbi – need aitavad sul elustiili püsivaid muutusi tuua.

 

3.      Ole tähelepanelik

 

Tervislik eluviis nõuab oma keha kuulamist. Seda seostatakse enamasti toitumisega: tuleb pöörata tähelepanu näljatundele ja toidule, mitte lasta ennast kõrvalistest teguritest mõjutada. Samasugune kehasignaalide registreerimine peab olema normiks igal ajahetkel. Kas sa oled pikaks trenniks liiga väsinud? Kas sa vajad lisatunde magamiseks? Kas sa oled stressis? Oma tunnete kuulamine aitab sul teha otsuseid, mis tulevad sinu tervisele kasuks.

 

Allikas:http://caloriecount.about.com/

loe ja kommenteeri