Mida kaalulangetamine on mulle õpetanud? 07 Jul

HEIDI HELGEM LUGU: Toidupäevikut täites ning korrapäraselt trenni tehes olen viimase aastaga oma kehalt suutnud maha raputada täpselt 10 kilo. Minu teekond ei ole veel lõppenud, kuid siiani on kaalulangetamine õpetanud mulle juba nii mõndagi...

Pühendumust ei ole võimalik teeselda

Jah, Sa võid teeselda head tuju, enesekindlust ning palju teisi omadusi, aga pühendumust? Ei! Kui Sa tahad võtta kaalust alla, joosta kiiremini või saavutada oma elu parim vorm, pead Sa seda tõeliselt tahtma ning andma endast KÕIK. Sa pead olema pühendunud – tegema hoolsalt trenni ning mõnikord isegi kannatama, sest see tee võib tihtipeale päris keeruline olla. Täpselt sama kehtib ka toidu puhul, mida Sa oma suhu pistad. Sa võid küll kõigile rääkida, et sööd tervislikult ja pead kinni oma päevasest kalorinormist, aga sellest ei piisa. Sa pead seda ka päriselt TEGEMA, et edu saavutada!

Sa ei saa loobuda söömisest

Ülesöömine on sõltuvus. Mõned kannatavad selle all rohkem kui teised, kuid see on sõltuvus nagu suitsetamine või alkoholitarbimine. Probleem on aga selles, et suitsetamine on võimalik maha jätta, aga söömist me lõpetada ei saa – keha vajab kütust, et üldse eksisteerida. Õppida tervislikult toituma ning õigetes kogustes sööma on mõnelegi meist seetõttu keeruline ülesanne. Ka mina teen siiani vigu, kuid ma üritan nendest õppida ning aru saada, MIKS ma nii või teisiti käitusin.

Vaheldus tuleb ainult kasuks

Iga päev samu asju süüa ning sama trenni teha võib olla küll lihtne, kuid see ei aita Sinu eesmärkide saavutamisele just palju kaasa. Mõne aja pärast võib Sinu keha olla võimekam, mis on küll hea, kuid Su keha ei MUUTU nii kiiresti, kui Sa seda võibolla sooviksid. Seetõttu proovi järele mõni uus toiduaine või retsept ning katseta erinevate spordialadega. Usu mind, Su keha tänab Sind selle eest!

Keegi ei saa seda Sinu eest ära teha

Jah, Sul võib olla palju sõpru ning teisi inimesi, kes võimaluse korral tagant utsitavad ja Sulle igal hetkel toeks on. Ehk on nad isegi nii abivalmid, et valmistavad Sulle tervislikke eineid ja ei nurise, kui Sa tuled peale intensiivset trenni higisena koju ning oled omadega täiesti läbi. Sellegipoolest oled just SINA see, kes peab tegema neid tervislikke valikuid. Sina oled see, kes peab ütlema kindla „EI“ erinevatele ahvatlustele ning vedama oma tagumiku trenni, kuigi Sa tahaks istuda kodus diivanil ja vaadata telekat või surfata internetis. See on raske, kuid Sa muutud iga korraga aina tugevamaks!

Sa ei pruugi seda veel näha, kuid finišijoon ON seal kusagil olemas

Minu kaal langeb küll teosammul, kuid ma ei kavatsegi alla anda. Olen aru saanud, et kaalulangetamine ei ole kerge ühekilomeetrine sörkjooks – see on maraton! See võib võtta kaua aega ning tunduda mõnikord lausa ületamatu raskusena, aga kui me jätkame järjepidavalt liikumist ja endasse uskumist, jõuame me kõik kunagi finišisse.

Kaalulangusest üksi ei piisa, et olla õnnelik

Kui Sa võtad alla ainult selleks, et endale ja teistele rohkem meeldida, siis peaksid oma eesmärgid uuesti üle vaatama. Muidugi on tore imetleda oma muutuvat keha, osta endale uusi sobivaid riideid ning saada komplimente, kuid see kõik on ainult lühiajaline. Nii mõnedki edukad kaalulangetajad on Kaaluabi blogis väitnud, et nad ei tunne ennast 15 kilo kergemana just teistmoodi kui olles veidi kogukam. Ikka tuleb ette nii paremaid kui halvemaid päevi. Et olla püsivalt õnnelik, õpi oma keha aktsepteerima ja armastama. Sa oled ILUS ja Sa tead seda tegelikult väga hästi!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri