Kuidas viia ennast terveks päevaks tervislikule lainele? 07 Jul

Kas oled märganud, et pärast trenni tahad süüa vaid midagi tervislikku ning ebatervislik toit jätab sind neil hetkedel külmaks? Või vastupidi, kui oled oma päeva alustanud eriti magusa ja rasvase hommikusöögiga, on ülejäänud päeva jooksul raske kiusatustele vastu panna? Mina usun küll, et kui juba oma tervise jaoks midagi head teha, on palju lihtsam seda rada edasi käia, sest tehtud tööd ei taha ju keegi ära rikkuda. Alljärgnevad nipid näitavad, kuidas on kirjeldatud olukorda võimalik teadlikult enda kasuks pöörata.

Pärast ärkamist tee natuke hommikuvõimlemist.

Siruta, venita, lõdvesta – juba viiest minutist piisab, et oma keha üles äratada ja päeva hea enesetundega alustada.

Päeva esimene eine olgu võimalikult tervislik ja toitev.

Isegi kui eelmise päeva sünnipäevapeost jäi kooki järgi, ei pea sa seda tingimata hommikusöögiks sööma. Tervislik eine annab seevastu terveks päevaks energiat, täidab kõhtu ning hoiab magusaisu eemal. Mina jälgin alati, et hommikusöögis oleks piisavalt nii süsivesikuid, valke kui ka rasvu, sest ainult nii pean järgmise söögikorrani vastu.

Võimaluse korral tee trenni päeva esimeses pooles.

Kõige parem oleks juba enne hommikusööki sporti teha, aga ka näiteks kiire ujumistrenn lõunapausi ajal viib ülejäänud päevaks tervislikule lainele. Õhtuti on seevastu juba raskem ennast treeninguks motiveerida: tänu hommikusele trennile võid õhtul rahumeeli lõõgastuda ja enda üle uhke olla.

Ütle endale igal hommikul, et „täna tuleb hea päev“.

Mina kasutan seda nippi juba mitu kuud ja uskuge mind, see aitab! Igal hommikul sisendan endale, et täna söön tervislikult ja lähen trenni, nii et õhtul saaksin rahuloleva tundega magama minna. Rasketel momentidel, mil tahaksin võibolla söögist lohutust otsida, tuletan endale meelde, et täna pidi ju hea päev tulema ja ma ei või seda ära rikkuda.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri