Kuus nõuannet kaalukõikumiste peatamiseks (2) 10 Mai

Kuulud nende hulka, kes kord võtavad kaalust alla, et siis peagi jälle kaotatud kilod tagasi süüa? Siit sulle mõned nipid, kuidas kaalukõikumistele piir panna.

1. Ole ideaalidega ettevaatlik

Kas sul on tõesti ülekilosid, millest vabaneda, või juhivad su mõtteid ebatervislikud ideaalid? Mõtle sellele, miks soovid kaalust alla võtta, ning kui palju ning milline kaalulangus on üldse reaalne.

2. Alusta kindlalt

Sa pead olema 100 protsenti kindel, et kaalulangetamine on see, mida soovid kindlasti teha. Alusta alles siis, kui tunnetad, et oled täiesti valmis, sest vaid nii jõuad eesmärgini.

3. Koosta strateegia

Sea endale reaalsed eesmärgid ning tee plaan, kuidas neid saavutada. Mõtle pikaajaliselt - arvesta sellega, et kaalulangus võtab aega. Ära võta alla rohkem kui kilo nädalas. Vahepeal tee paus ning proovi saavutatud kaalu hoida.

4. Erguta ennast!

Rõõmusta väikeste edusammude üle, hoides nõnda motivatsiooni üleval. Lähtu sellest, mis sind motiveerib. Ole valmis tagasilöökideks, kuid jätka siiski oma eesmärgi suunas liikumist.

5. Lõpeta stressamine

Uuringud on näidanud, et aeg-ajalt dieeditajatel tekitab stress isu rasvase ja kalorirohke toidu järele. Stressi tõttu me ka magame halvemini. Kaalulanguse aluseks on aga just hea uni.

6. Higista rohkem

Energia kulutamiseks liigu rohkem ning tee jõutreeningut, sest lihased põletavad paremini rasva. Süües liiga vähe, närbuvad meie lihased ja aeglustub ainevahetus. Söö tasakaalustatult, treeni regulaarselt ning tulemused ei lase end kaua oodata.

Allikas: http://www.topphalsa.se/

loe ja kommenteeri