Lihtne viis langenud kaalu säilitamiseks (1) 03 Sep

Oled saavutanud oma eesmärgi ning vabanenud soovimatutest kilodest. Nüüd ootab sind uus väljakutse – saavutatud kaalu säilitamine. Siit sulle 8 soovitust, kuidas vältida uut kaalutõusu.

1. Mõtle positiivselt

Kiida ennast ise, sest oled jõudnud oma soovkaaluni. Tunne uhkust saavutatu üle - see on piisavalt suur eneseületus. Ära vaata ennast, otsides kehalt uusi vigu, vaid vaata iga päev peeglisse ning mõtle „Ma olen väga ilus!“. See aitab säilitada motivatsiooni ning ka saavutatud kaalu.

2. Ära lõpeta söömist

Pole mingit põhjust jätta söögikordi vahele, kuna kardad kaalus taas juurde võtta. See viib vaid selleni, et lõpuks sööd kõik kaotatud kalorid tasa ning võtad kaalus ikkagi juurde. Jätka söömist harjunud viisil toitu võimalikult palju nautides.

3. Söö oma meeltega

Mõtlematu näksimine televiisori ees võib olla üheks sinu kaalutõusu põhjuseks. Seepärast on oluline süüa oma meeltega. Meeltega söömine aitab toitumisprotsessi aeglustada, mistõttu tunned juba aegsasti, kui kõht on täis. Mõtle toidu maitsele, lõhnale jne.

4. Jätka liikumist

Igapäevane liikumine on sinu tervisele väga oluline, sõltumata sellest, kas soovid kaalu langetada või saavutatud kaalu hoida. Muuda igapäevane liikumine harjumuseks. Proovi näiteks uusi grupitreeninguid, mängi lastega aktiivselt mänguväljakul, mine sõbranna või koeraga jalutama. Keskendu treeningmeetoditele, mis sulle meeldivad, siis ei tundu need sunniviisilistena.

5. Jõutrenn

Jõutreening põletab rasva ning muudab keha tugevamaks ning kaunimaks. Kui suure kaalulanguse järel leidub kehal liigset nahka, võib vastupidavustreening, näiteks kepikõnd, olla parem alternatiiv.

6. Leia lähedastelt tuge

Räägi oma kaaslase, parima sõbra, kolleegi või naabriga, et nad sinu uue, tervislikuma eluga liituksid. Lähedaste tugi aitab sul püsida õigel rajal. Üksteist toetades ning aidates on treenimine alati kergem.

7. Täida toitumis- ning treeningpäevikut

Uuringud on näidanud, et kõige efektiivsem kaalulangetamise viis on toidupäeviku tätimine, kuhu paned kirja kõik, mida sööd ja jood. See paneb inimese mõtlema selle üle, mida ta igapäevaselt sööb ja kuidas menüüd tervislikumaks muuta. Ka treeningute ülesmärkimine annab lisamotivatsiooni jätkamiseks.

8. Joo palju vett

Näljatunne võib tekkida enne lõunasööki, kuid keha õigesti tundes saad aru, et tegemist on hoopis januga. Seepärast on oluline päeva jooksul juua palju vett. Pane töölauale kann veega ning hoia kotis veepudelit.

Allikas: http://sheknows.com

loe ja kommenteeri