Näljatunde kiirabi (5) 23 Mär

  • Foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

    Foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

    Klaas vett

Võta klaas vett ning joomise ajal mõtle rahulikult, mida sinu keha tegelikult soovib. Kas sa oled tõesti näljane? Kui vastus on jah, võta tervislikuks vahepalaks pähkleid-mandleid, mõni puuvili või koori endale porgand. Kui oleks aeg üheks kolmest peamisest söögikorrast, valmista endale tervislik söök. Aga võib-olla oled lihtsalt kärsitu, stressis või tunned end halvasti? Proovi siis leida mingi lahendus probleemile, mis ei oleks söögiga seotud.

  • Kujuta end ette tulevikus

Kujuta endale ette, milline näed välja, kui oled saavutanud soovkaalu. Mõtle, mida teeksid, kui oleksid juba soovkaalus ning tuleb isu külmkappi tühjendada. Vaata oma kujutluspilti ning mõtle, kas on tark oma isule järele anda, kui soovid peagi välja näha nii, nagu näed end mõttes ideaalkaalus.

  • Tunneta oma kõhtu

Mis tunne oleks pärast suure šokolaaditahvli nahka pistmist? Tunne, et kõhus lebab suur kleepuv šokolaadihunnik või pool kilo vaniljejäätist? Tunned, kuidas uni on rahutu ning raske on olla? Mõeldes sellele, kui halvasti end pärast isule järeleandmist tunned, on lihtsam mitte järele anda.

  • Hellita ennast

Vahel aitab suure õhtuse isu vastu, kui tead, et kõht on tegelikult täis ja organism näljas ei ole, mingi meeldiv tegevus. Näiteks soe vann oivalise lõhnasoola ja põlevate küünaldega. Paeluv juturaamat tassi aromaatse taimeteega. Pikk jalutuskäik sõbrannaga.

loe ja kommenteeri