Naudi jõule ilma kaalutõusuta (1) 18 Dets

Kui mõelda kehakaalu, füüsilise aktiivsuse ning tervise peale, siis on detsember raske kuu. Tavaliste ahvatluste hulka kuuluvad sel perioodil toidu all ägisev jõululaud ning külluslikult voolav alkohol. Lisaks on jõulupidustuste kõrval treeningute jaoks aja leidmine üha raskem. Siit sulle viis soovitust, kuidas see raske kuu vastu pidada.

  • Väldi liigset söömist – paljud teevad selle vea, et nad päeval väga palju ei söö, et siis peolauas kõht korralikult täis pugida, lootuses nõnda kaalutõusust pääseda. Tegelikult on  tulemus hoopis vastupidine, sest lauda jõudes oled nii näljane, et sööd väga palju rasvast ja kaloririkast toitu, mis maandub otse sinu vöökohal.
  • Las kogu pere võtab osa – ülekilodega võitlemine on lihtsam, kui kogu perekond võtab sellest ühiselt osa. Jõuluõhtul ei ole vaja panna lauale kausse kompvekkide ning maiustustega, sest leidub ka tervislikumaid alternatiive. Perega koos ühise eesmärgi suunas liikudes alustate ehk tervislikuma jõululaua traditsiooni.
  • Lõika rasv ära – tervislikud rasvhapped on kasulikud, kuid loomset rasva liha küljes, eriti kui seda on palju, ei ole mõtet kaloritena tarbida. Lõika liha küljest liigne rasv ning määri võileivale õhemalt võid. Rasv annab ühe grammi kohta palju kaloreid.
  • Köögiviljad lauale – aseta köögiviljad alati lauale aukohale, et saaksid päevas vajalikus koguses vitamiine, mineraalaineid ja kiudaineid. Lisaks täidavad need hästi kõhtu ning nii jääb ebatervislikule toidule laual vähem ruumi.
  • Ära too jõulupidusid vabanduseks – paljud arvavad, et jõulude ajal peab ju ometi midagi head sööma. Unusta vabandused ja naudi pühadetoite, kuid pea kogustega piiri ning pane kõik detailselt oma toidupäevikusse kirja.

Allikas: http://aktivtraning.se/

loe ja kommenteeri